Бурячок цілий на борщ, салат, буряк з хроном, вінігрет

Звичайний буряк в погребі майже не зберігаю, не використовую,оскільки є цей смачнючий бурячок,а борщик з нього виходить зимою,як би лише зірвали молодий бурячок з грядки.
Буряк берем скільки є молоденький маленький, або великий, який є дома). Добре миємо, заливаємо водою, варимо до готовності.

Відціджуємо,але юшку в якій варився буряк,не виливаємо, це юшка на маринад. Коли буряк зварився,остуджуємо,чистимо,якщо буряк великий,то розрізаємо на декілька частин,та накладаємо в чисті 0,5 або 1 л банки(я завжди накладаю в 0,5,в мене сім’я не велика,до борща достатньо,але закручую до 30 банок).

Тоді готуємо маринад:

На 1 літру юшки ,що варився буряк даємо 100 грам оцту,100 грам цукру,1 столова ложка солі, так даємо на кожну літру юшки, (в мене переважно виходить, 4, 5 літра юшки, то даю 450 грам цукру, оцту, та 4, 5 не чубаті ложки солі,це на 15-16 банок).

Маринад ставим покипіти хвилин 5-7, поступово знімаємо шум.
Заливаємо банки з бурячками, ставимо стерелізувати 5-8 хвилин, закатуємо, перевертаємо, закутуємо, до повного остигання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.