Аджика відмінно підходить до м’ясних і рибних страв, тому влітку потрібно заготовити цим соусом запас.
Інгредієнти:
- – помідори – 2,5 кг;
- – морква – 500 г;
- – болгарський перець – 500 г;
- – гострий перець – 3 шт;
- – часник – 250 г;
- – цукор – 100 г;
- – 9% оцет – 1 ст. ложка;
- – олія – 125 мл;
- – сіль – 2 ст.л.
Всі овочі вимийте та просушіть. Перекрутіть помідори, моркву і солодкий перець через м’ясорубку. Викладіть овочеву масу в глибоку каструлю, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 1,5 години. Часник і гострий перець пропустіть через м’ясорубку. Знімаємо з вогню овочі і додаємо усі спеції.
Кількість гострого перцю і часнику беріть на власний розсуд. Якщо любите гостре потрібно збільшити їх кількість. Ставимо на вогонь і проварюємо іще 40 хв. – 1 годину. Викладайте гарячу аджику у простерилізовані банки та закрийте їх. Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце. Смачного!