Домашня аджика з помідорів, перцю і моркви

Аджика відмінно підходить до м’ясних і рибних страв, тому влітку потрібно заготовити цим соусом запас.

Інгредієнти:

  • – помідори – 2,5 кг;
  • – морква – 500 г;
  • – болгарський перець – 500 г;
  • – гострий перець – 3 шт;
  • – часник – 250 г;
  • – цукор – 100 г;
  • – 9% оцет – 1 ст. ложка;
  • – олія – 125 мл;
  • – сіль – 2 ст.л.

Всі овочі вимийте та просушіть. Перекрутіть помідори, моркву і солодкий перець через м’ясорубку. Викладіть овочеву масу в глибоку каструлю, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 1,5 години. Часник і гострий перець пропустіть через м’ясорубку. Знімаємо з вогню овочі і додаємо усі спеції.

Кількість гострого перцю і часнику беріть на власний розсуд. Якщо любите гостре потрібно збільшити їх кількість. Ставимо на вогонь і проварюємо іще 40 хв. – 1 годину. Викладайте гарячу аджику у простерилізовані банки та закрийте їх. Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.