Дякую бaбусі за рeцeпт! Так с0лю огірки вже 25 р0ків. Огір0чки залишаються хрусткими, як свіжі!

Дякую бабусі за рецепт! Так солю огірки вже 25 років. Огірочки залишаються хрусткими, як свіжі!

Інгредієнти:

огірки;
зелень (листя хрону, листя смородини та вишні, кріп)
часник, гіркий перець;
сіль (2 ст.л. на 1 л банку).

Рецепт мені подобається тому, що в ньому немає нічого зайвого, це допомагає зберігати природний смак і аромат, огірочки залишаються хрусткими, як свіжі.

Огірки і зелень промиваємо.
Розкладаємо в банки зелень, по кілька зубчиків часнику, кріп і петрушку, гіркий перець на (свій) смак.
Розкладаємо огірки.
Тепер розводимо у воді сіль і заливаємо отриманим розсолом банки – на літр води потрібно 2 столові ложки солі.
На 2 доби ставимо огірки в прохолодне місце (банки залишаємо без кришок).
Потім розсіл з банок зливаємо в каструлю, кип’ятимо і знову розливаємо по банках. Закриваємо в цей раз щільно кришками і прибираємо в прохолодне місце, через 2 тижні можна знімати першу пробу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.